Факултет за стране језике
Алфа БК Универзитет
Вести
  • вебсајтови
    факултета

Вести

Студентски привредни форум 2018.ВЕСТ, 19.10.2018.

Четврти по реду Студентски привредни форум одржаће се 26. и 27. октобра 2018. године на Факултету политичких наука. Циљ овог пројекта је да се студентима приближи функционисање привреде, као и да подстакне њихово предузетничко размишљање, што ће бити постигнуто кроз низ предавања, радионица и панел дискусија у којима ће учествовати представници државних институција, привредници и предузетници. Пројекат је омогућио приближавање привредног сектора младим људима у Србији и помогао да схвате како он функционише. Форум сваке године окупи преко 100 студената из различитих делова Србије, а ове године на Студентском привредном форуму учествоваће и студенти нашег Алфа БK универзитета.

Учешће на Међународном сајму књигаВЕСТ, 18.10.2018.

Међународни сајам књига ће од 21. до 28. октобра, на Београдском сајму окупити више од 500 домаћих и страних излагача. На 63. Међународном сајму који се, ове године, одржава под слоганом "Радост читања", представиће нам се аутори и дела из Краљевине Мароко, земље почасног госта. Сајамски програм биће посвећен савременој српској и светској књижевности, теоријској мисли у области духовних дисциплина и књижевном преводилаштву. 

-=ВАЖНО - Ванредни испитни рок ОКТОБАР 2=-ВЕСТ, 12.10.2018.

Поштовани студенти,

Пријава испита за ванредни испитни рок – Октобар 2 почиње 15.10.2018.године и траје до 19.10.2018.године.

Пријава испита ће се вршити у студентској служби уз попуњене испитне пријаве и уз приложену уплатницу (испит 500 динара).

Ванредни испитни рок – Октобар 2 биће у терминима 23.10 и 24.10.2018.године.

Самит младих “Youth4Youth”

Самит младих “Youth4Youth” ВЕСТ, 05.10.2018.

Дана 28. и 29. Септембра 2018. Године Организација београдских средњошколаца (ОБЕС) и Центар за међународне односе и културну сарадњу (ЦЕМОКС) су организовали Самит младих “Youth4Youth” на коме су учествовали београдски средњошколци и студенти.

Председник Студентског парламента Алфа БК Универзитета је учествовао као представник Алфа БК Универзитета и његових студената. Самит се одржао на Факултету за дипломатију и безбедност под слоганом Сутра које желимо а овогодишња тема самита је била “Можемо ли заједно? – Окружење које желе млади”.

Свечани пријем бруцоша на АЛФА БК универзитету

Свечани пријем бруцоша на АЛФА БК универзитетуВЕСТ, 01.10.2018.

Свечани пријем студената прве године Алфа БК универзитета одржан је данас у 11 часова, у свечаној Сали А1. Студенте прве године, у име нашег Универзитета, поздравила је ректорка проф. др Јозефина Беке Тривунац, пожелевши им срећан и успешан почетак студија.

Овом приликом студентима су се обратили и проректор за наставу проф. др Миљана Барјактаровић, проректор за науку проф. др Александар Прњат, декан Факултета за стране језике, проф. др Маја Ћук и декан Факултета за менаџмент у спорту, проф. др Драган Животић.

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ БРУЦОША

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ БРУЦОШАВЕСТ, 27.09.2018.

Свечани пријем бруцоша

Алфа БК универзитета

1.10.2018.

11 часова, сала А1

Свечана додела диплома студентима Алфа БК универзитета

Свечана додела диплома студентима Алфа БК универзитетаВЕСТ, 27.09.2018.

Свечана додела диплома студентима основних и мастер студија Алфа БК универзитета, одржана је јуче, 26.09.2018. године у 18 часова, у клубу Јелена на Дедињу. Церемонија доделе диплома је свечано почела химном Гаудеамус Игитур, коју је извео хор Брађа Барух.

Модератор свечаности, наш прошлогодишњи студент генерације, сада сарадник у настави, Бранкица Ковачевић, након изведбе студентске химне, позвала је ректорку Алфа БК универзитета, проф. др Јозефину Беке Тривунац да се обрати свим дипломцима, њиховим родитељима и уваженим гостима и најави свечану доделу диплома свршеним студентима Алфа БК универзитета.

Дипломе је, испред Факултета за финансије, банкарство и ревизију, уручила проректорка за наставу и декан поменутог факултата, проф. др Миљана Барјактаровић.

Испред Факултета информационих технологија и Факултета за математику и рачунарске науке студентима је дипломе уручио декан, проф. др Лазар Копања. Декан, проф. др Маја Ћук је, испред Факултета за стране језике, такође, својим студентима уручила дипломе.

Испред Факултета за менаџмент у спорту проф. др Драган Животић уручио је својим студентима дипломе и најавио видео изјаву којом се присутнима обратио најуспешнији и најпознатији спортиста међу дипломцима, наш Богдан Богдановић.

Почетак школске 2018-2019. године

Почетак школске 2018-2019. годинеВЕСТ, 26.09.2018.

У понедељак 01.10. у 11 часова свечани дочек бруцоша. 

Настава за I годину студија, у складу са распоредом наставе,  почиње 2.10. (предавања) и 8.10. (вежбе)

Настава за II годину студија почиње 8.10.(предавања) и 15.10.(вежбе)

Настава за III и IV годину студија почиње 15.10. (предавања) и 22.10. (вежбе)

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА ВЕСТ, 21.09.2018.

Позивамо Вас да присуствујете

СВЕЧАНОЈ ДОДЕЛИ ДИПЛОМА АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТА

Свечаност ће се одржати у среду, 26. септембра 2018. године са почетком у 18 часова у клубу "Јелена", Генерала Штурма 1, Београд

Биће нам велико задовољство да својим присуством увеличате овај догађај.

Међународни сусрети писаца на Алфа БК УниверзитетуВЕСТ, 18.09.2018.

Представљање поезије угледних турских песника на Факултету за стране језике

Испитни рок ОКТОБАРВЕСТ, 12.09.2018.

Поштовани студенти,

Пријава испита за Октобарски испитни рок почиње 24.09.2018. године и траје до 28.09.2018. године.

Студенти који пријављују испите током испитног рока плаћају накнаду у висини од 1.000 динара.

Октобарски испитни рок почиње 01.10.2018. године и завршава се 10.10.2018. године.

Промоција књиге Англицизми у спортској терминологији ауторке Валентине Будинчић

Промоција књиге Англицизми у спортској терминологији ауторке Валентине БудинчићВЕСТ, 11.09.2018.

Алфа БК Универзитет и Факултет за стране језике позивају Вас на представљање новог издања едиције „Нови видици“ Англицизми у спортској терминологији ауторке Валентине Будинчић.

Разговор о књизи одржаће се у Библиотеци града Београда, у уторак 11. септембра, у 19 сати.

На промоцији ће говорити проф. др Милош Ковачевић (рецензент), проф. др Маја Ћук (у име издавача), Радослав Симић (спортски новинар) и ауторка.

Фудбалски репрезентативац Републике Србије Душан Тадић дипломирао на Факултету за менаџмент у спорту.ВЕСТ, 05.09.2018.

Фудбалски репрезентативац Републике Србије и фудбалер Ајакса Душан Тадић дипломирао је на Факултету за менаџмент у спорту Алфа БК универзитета. 

ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…

ВЕРОВАЛИ или НЕ - Србија би ускоро могла да увози наставнике…ВЕСТ, 04.09.2018.

Година 2018. је започела са  претпоставком да ће Србија увозити наставни кадар из математике, физике и енглeског језика.

Већ након девет месеци смо сведоци да је бојазан била оправдана. Услед нагле тенденције за бољом исплативошћу, бројни наставници основних и средњих школа  из поменутих предмета у Београду и Новом Саду су се увелико преорјентисали за ИТ сектор.

Градови из унутрашњости Србије или они у Војводини попут Сомбора, Суботице, Апатина и Зрењанина последњих година улажу велике напоре да би дошли до наставника математике, физике и енглеског језика. Тако је Градско веће Пожаревца ове године расписало конкурс за доделу 65 стипендија за студенте дефицитарних занимања, међу којима су професори математике, физике, хемије, биологије, информатике, разредне наставе, виолине и етномузикологије.

КОНКУРС за избор у звање и заснивање радног односа наставника са пуним радним временомВЕСТ, 22.08.2018.

АЛФА БК УНИВЕРЗИТЕТ

објављује

КОНКУРС

за избор у звање и заснивање радног односа наставника са пуним радним временом

Испитни рок - СЕПТЕМБАРВЕСТ, 16.07.2018.

Поштовани студенти,

Пријава испита за септембарски испитни рок почиње 28.08.2018. године и траје до 04.09.2018. године.

Септембарски рок почиње 05.09.2018. и завршава се 20.09.2018. године.

                                                                            Студентска служба

Анкета Министарства просвете, науке и технолошког развојаВЕСТ, 15.07.2018.

Ова анкета има за циљ осмишљавање обуке о академском интегритету, те јачање свести о академском интегритету и плагиаризму у Србији. Учествовање је анонимно и добровољно и не постоји никаква могућност да се одговори повежу са Вама лично. Резултати истраживања биће употребљени у научне сврхе. Учешћем дајете пристанак да се резултати користе на горе наведени начин. Потребно је 5-10 минута да се одговори на анкету.

Анкета за професоре и асистенте

Анкета за студенте

Молимо вас да на анкете буде одговорено најкасније до 20. августа.

Посета Шандонг универзитета за спорт Алфа БК универзитету

Посета Шандонг универзитета за спорт Алфа БК универзитету ВЕСТ, 07.07.2018.

3. јула 2018. године имали смо изузетну част и задовољство да на нашем АЛФА БК универзитету угостимо делегацију са Шандонг универзитета за спорт (Shandong sport University). Делегацију су сачињавали: Wang Yi, Secretary of Party Committete, SSU,ZHOU Mengxiang, Director, Students Affairs Department, SUU, ZHANG Jingzhi, Dean, School of Competive, Sports and Phzsical Education, SSU, HE Qing, Head, Education Department, China National Football Academz and China National Basketball Department SSU, DU Tao, Director, General Office of Rizhao Campus, SUU, Zoran Bogdanović, Starling enterprise limited (Sport menagment), које су, као домаћини АЛФА БК универзитета, дочекали: генерални менаџер АЛФА БК универзитета, Јадранка Јаковљевић, проректор за наставу, проф. др Миљана Барјактаревић, декан Факултета за менаџмент у спорту проф. др Драган Животић, емеритус проф. др Ђорђе Мачванин и уважени професори АЛФА БК универзитета. Чланопви делегације из Кине представили су се промотивним филмом, који је садржајно и на врло атрактиван и уверњив начин приказао рад, квалитет и величину овог престижног Универзитета. Највећи акценат и пажња, у поменутом промотивном материјалу, посвећена је Академији за фудбал и кошарку, на које су колеге са Шандон универзитета посебно поносни. Након упознавања са радом колега из Кине, асистент на Факултету за финансије, банкарство и ревизију, Срећко Бачевац је имао је част да уваженим гостима презентује рад АЛФА БК универзитета, са посебним освртом на наш Факултет за менаџмент у спорту, за који су гости показали највеће интересовање и жељу за евентуалном сарадњом.

Кoшaркaшки рeпрeзeнтaтивaц Србиje и игрaч Сaкрaмeнтo Кингсa Бoгдaн Бoгдaнoвић, мaстeрирao je нa Фaкултeту зa мeнaџмeнт у спoрту, на Aлфa БК унивeрз...

Кoшaркaшки рeпрeзeнтaтивaц Србиje и игрaч Сaкрaмeнтo Кингсa Бoгдaн Бoгдaнoвић, мaстeрирao je нa Фaкултeту зa мeнaџмeнт у спoрту, на Aлфa БК унивeрз...ВЕСТ, 06.07.2018.

Познати кошаркашки репрезентативац Србије и играч Сaкрaмeнтo Кингсa, Бoгдaн Бoгдaнoвић, успешно је одбранио мастер рад на тему "Meнaџмeнт кoшaркaшкoг клубa Сaкрaмeнтo Кингс", на Фaкултeту зa мeнaџмeнт у спoрту, на нашем Aлфa БК унивeрзитeту. Његов jeднoгoдишњи бoрaвaк у клубу, као и нoвa искуствa пoмoгли су му да непроцењиву праксу прeтoчи у мaстeр рaд који, поред тога што сaдржи aнaлизу рaдa мeнaџмeнтa jeднoг НБA лигaшa, правећи компарације са другим клубовима у којима је играо, даје и детаљан опис кaкo клуб функциoнишe у oргaнизaциoнoм смислу, мaркeтнингу и трeнaжнoj тeхнoлoгиjи. Управо је ово оно што нудимо нашим студентима, а што је Богдан научио на Факултету за менаџмент у спорту, да уз помоћ најбољих услова за развој стручно - теоријских и у пракси примењених знања успешно управљају и у спорту. 

Креативност у пракси кроз CreARcTivity пројекат

Креативност у пракси кроз CreARcTivity пројекатВЕСТ, 22.06.2018.

Традиционална изложба креативних радова на Факултету за стране језике