Факултет за стране језике
Алфа БК Универзитет
Самит младих “Youth4Youth”
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Самит младих “Youth4Youth”

Самит младих “Youth4Youth”

ВЕСТ, 05.10.2018

Дана 28. и 29. Септембра 2018. Године Организација београдских средњошколаца (ОБЕС) и Центар за међународне односе и културну сарадњу (ЦЕМОКС) су организовали Самит младих “Youth4Youth” на коме су учествовали београдски средњошколци и студенти.

Председник Студентског парламента Алфа БК Универзитета је учествовао као представник Алфа БК Универзитета и његових студената. Самит се одржао на Факултету за дипломатију и безбедност под слоганом Сутра које желимо а овогодишња тема самита је била “Можемо ли заједно? – Окружење које желе млади”.

У оквиру те теме су била организована четири округла стола са модераторима, на којима се, између осталог, дискутовало о јавном животу младих, младима и образовању, удруживању младих и њиховој улози у креирању данашњег окружења.

Првог дана самита специјални гост је био Игор Сужњевић из организације ПРОМОС. Он је београдским средњошколцима и студентима причао о својим почецима у бизнису и преставио им неке своје планове и пројекте, попут технолошке иновације рукавице за слепе. Након тога уцесници су били распоређени у слушаонице у којима су били одржани округли столови.

Другог дана настављена је дискусија по групама са учесницима и модераторима о темама самита (исто као и првог дана). Затим су ученички парламенти београдских средњих школа представили своје планове, пројекте и хуманитарне акције које организују у оквиру својих средњих школа. На крају су додељени сертификати учесницима.