Факултет за стране језике
Алфа БК Универзитет
Одржана је 15. седница Ректорског савета петог сазива Конференције универзитета Србије
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / Одржана је 15. седница Ректорског савета петог сазива Конференције универзитета Србије

Одржана је 15. седница Ректорског савета петог сазива Конференције универзитета Србије

ВЕСТ, 21.05.2021

У среду, 19. маја 2021. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду одржана је 15. седница Ректорског савета петог сазива Конференције универзитета Србије (КОНУС).

Седници, којом је председавала председница КОНУС ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић, присуствовало је 14 чланова Ректорског савета (од 17, колико их укупно има), као и други високи представници универзитета у саставу КОНУС, али и представници медија.

Прва тачка дневног реда била  је верификовање нове ректорке Алфа БК Универзитета проф. др Маријане Јоксимовић, која дужност ректора обавља од првог априла 2021.г.

После дужег времена Седница је одржана уживо, а после конструктивних предлога договорено је да ће наредна седница бити организована ускоро.

Седница Ректорског савета, на којој је било размотрено 20 тема од значаја за развој високог образовања и науке у Републици Србији, представља подстицај даљем снажењу сарадње између универзитета у саставу КОНУС.

Алфа БК Универзитет ће се трудити, и даље,  да даје допринос раду КОНУС-а.