Факултет за стране језике
Алфа БК Универзитет
CreAR(c)Tivity - изложба креативних радова и нове радионице у оквиру струке
  • вебсајтови
    факултета
Алфа БК Универзитет / Инфо / Вести / CreAR(c)Tivity - изложба креативних радова и нове радионице у оквиру струке

CreAR(c)Tivity - изложба креативних радова и нове радионице у оквиру струке

ВЕСТ, 17.06.2019

Традиционална изложба креативних радова студената Факултета за стране језике creAR(c)Tivity одржана је на Алфа БК Универзитету у четвртак 13. јуна. Том приликом представљено је преко педесет поетских и прозних дела, фотографија, уметничких слика и експоната из креативне индустрије, који су настајали на наставним и ваннаставним активностима. 

У посебном делу програма, које су водиле студенткиње Анђела Шиљак и Наташа Анђелић, своје креативне радове представиле су студенткиње Миона Лукић, Ања Говедарица и Дијана Доци. Посетиоцима се обратио и председник Студентског парламента Алфа БК Универзитета Лука Васић.

Победница овогодишњег Књижевног конкурса за средњошколце је Марија Продановић, матуранткиња Шесте београдске гимназије, којој је овом приликом додељена награда. Ирина Којчић, која је, иначе, дипломирала на Факултету за стране језике, представила је своју друштвену мрежу Kreatsya.com.

У оквиру овог догађаја одржане су радионица и предавање на тему креативног писања и превођења. Запажени млади књижевник Бобан Трифуновић је учеснике радионице упутио у тему Кратак увод у креативно писање:  како до прве књиге – корак по корак?. Преводилац Никола Петковић је одржао предавање „Поезија у преводу“. На крају програма, студенти четврте године Ана Кликовац, Катарина Милутиновић и Владимир Фриц су извели сцене из представе Пуста земља.